Raaklijnen

Katrien Oosterlinck

Een publiek, een vierkante ruimte, kleurrijke meetkundige vormen. Met die eenvoudige elementen creëren de drie dansers van ‘Raaklijnen’ een prikkelend spel dat de grenzen aftast van de ruimte tussen mensen. Wat is de afstand tussen jou en de dansers? Of tussen jou en je buurman? Is het een arm, een voet of een vinger? Ben je dichtbij of net ver weg? Met de dansers als gids verken je de speelruimte en ontdek je steeds nieuwe perspectieven.

‘Raaklijnen’ wil kinderen en hun ouders (of begeleiders) laten proeven van eigentijdse dans. Deze voorstelling zonder woorden maar boordevol lichaamstaal is een ontdekkingstocht naar onze verbondenheid met de ander en diens invloed op onze eigen manier van zijn.

“Raaklijnen is één grote vormenstudie. Er zijn de gele, oranje en rode bollen en lijnen waarmee een constructivistisch ballet wordt opgevoerd. Daarnaast mag/moet je als publiek al van bij aankomst meespelen, wandelen en bewegingen uitvoeren waarbij je kijkhouding constant verandert. De sfeer is zo veilig en rustig dat het nooit onprettig wordt om als publiek actief mee te werken. De soundscape en de kleine handelingen die je samen uitvoert, prikkelen je zintuigen. En de kids? Die vonden het fantastisch: dansers die op enkele centimeters naast je tegen de grond zoeven, de bewegingen die je zelf mag doen…”  (Cobra – Filip Thielens)

Extra informatie:

Katrien Oosterlinck maakte ‘Raaklijnen’ onder de vleugels van dansgezelschap keski.e.space. Ze studeerde danstheater aan de Fontys Dansacademie in Tilburg (2004) en vrije kunsten aan Sint Lucas Antwerpen (2008).

Ze heeft een sterke interesse voor het lichaam, ruimte en intermenselijke relaties. Sinds eind 2016 werkt ze onder de vleugels van wpZimmer.

Duur: 45 min.

Trailer: klik hier

Geschikt voor
  • 9+
Categorie
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar
Deze activiteit

Datum: vr 09.02.2018
Tijd: 09:30 h

Locatie:De Maalbeek
(Hoornstraat 97, 1040 Etterbeek)

Prijs: € 4,00 per leerling
Aantal vrije plaatsen: 2

 De registratieperiode voor dit evenement is helaas al voorbij.
Unieke referentie van deze activiteit: 1273

Selecteer het overzicht waarnaar je terug wil: