Zozo

Door: Josef Fares

Podium Zozo is een aangrijpend verhaal, gebaseerd op het leven van regisseur Josef Fares. Hij maakte als kind het drama van Beiroet van nabij mee.

Zozo is best tevreden met zijn leven: hij woont in een appartement in Beiroet, gaat naar school, voetbalt met vrienden en kletst over meisjes. Een normaal bestaan, al betekent ‘normaal’ in dit geval ook dat de familie soms halsoverkop hun eten laat staan om te vluchten voor alweer een bombardement. Zozo’s ouders hebben besloten om veiliger oorden op te zoeken. Ze willen emigreren naar Zweden. Oma en opa wonen daar en wat ze vertellen klinkt heel aanlokkelijk. Na lang wachten op de reisdocumenten is het eindelijk zover: Zozo en zijn familie kunnen naar Zweden! Wanneer Zozo de ochtend voor het vertrek nog snel even een boodschap doet, wordt hun appartement door een bom verwoest. Opeens staat Zozo er helemaal alleen voor. Zal hij de verre reis alleen maken? En laat hij de straten achter van de stad waar hij opgroeide?

Zozo is een aangrijpend verhaal, gebaseerd op het leven van regisseur Josef Fares. Hij maakte als kind het drama van Beiroet van nabij mee. Misschien lukte het hem daarom zo goed om de verschrikkingen van een oorlog op de juiste manier op het scherm te brengen: zonder iets voor kinderen te verbergen, maar toch steeds met enig optimisme. Deze film kan je doen huilen én lachen en is akelig actueel. Zozo had zich even goed in het heden kunnen afspelen.


Categorieën:
film


Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
di 05.02.2019 09:30 - 11:10 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) Linda Vandenberghe 26 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 05.02.2019 13:00 - 14:40 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) Linda Vandenberghe 80 Inschrijvingen zijn afgesloten
wo 06.02.2019 09:30 - 11:10 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) Linda Vandenberghe volzet