Draken & Deuntjes

Door: Dalton Distribution

Podium + Workshop Vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar.

Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een klein meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen? 

'Draken & Deuntjes' bestaat uit volgende kortfilms: 

Draken en kant | Op een zonnige middag gaat een klein meisje op de thee bij haar vriendinnetjes. Maar veel liever zou ze vechten met haar zwaard. Ze gaat op zoek naar nieuwe speelkameraadjes…

Drakenjacht | Twee jonge prinsen gaan op drakenjacht. Maar hun kleine zusje mag niet mee. “Draken jagen is niets voor kleine meisjes”, zeggen ze. De kleine lieve prinses haalt haar schouders op en speelt rustig verder, maar wat er dan gebeurt…

De nachtvrouw | Drie buffels en een vrouw wonen samen in één huis. Iedere avond voor het donker wordt, zijn ze allemaal thuis. Gordijnen dicht, gesloten ramen en deuren. Tot er één nacht een raam openblijft, wat zou er dan gebeuren?

De eenhoornOp een dag wandelde de Kleine Koning door het bos van zijn kleine koninkrijkje toen hij plots op een vreemd wezen botste: sneeuwwit en razendsnel. De kleine koning wilde het vreemde wezen graag als huisdier. Een opdracht voor dappere ridder ‘Kleinvoet’. Helaas zonder resultaat. Totdat de Kleine Koningin het wezen mee naar het kasteel neemt. Maar het arme dier wordt ziek... Wat zou het weer beter kunnen maken?

De wind in het riet | De 8-jarige Eliette woont in een land waar de koning muziek heeft verboden. Een troubadour uit het Oosten ziet hoe zijn instrumenten in beslag genomen worden. Hij ontmoet Eliette die in het geheim een fluit gesneden heeft uit wild riet. Eliette en de troubadour worden vrienden. Samen zullen zij ervoor zorgen dat het volk zich bevrijdt van de tirannie.


Duur: 10 min. inleiding + 62 min. film

Credits

Draken en kant van Anaïs Sorrentino (FR / BE, 2015 / 5 min.), Drakenjacht van Arnaud Demuynck (FR / BE, 2015 / 6 min.) - Naar een verhaal van Andréa Nève en Jean-Luc Englebert, De nachtvrouw van Madina Iskhakova (FR / BE / CH, 2015 / 8 min.),  De eenhoorn van Rémi Durin (BE / FR, 2017 / 11 min.) - Gebaseerd op het boek van Martine Bourre,  De wind in het riet van Nicolas Liguori & Arnaud Demuynck (BE / FR / CH, 2016 / 26 min.)

Gesproken taal: Nederlands gesproken

Doelgroep(en):
3KK Kleuter - 3de kleuterklas
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
do 24.01.2019 10:00 - 11:15 Elzenhof (Kroonlaan 12, 1050 Elsene) Koen Baele 14 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 24.01.2019 13:30 - 14:45 Elzenhof (Kroonlaan 12, 1050 Elsene) Koen Baele volzet