Man met het stenen hart

Door: Stichting Garage TDI

Podium Over empathie, communicatie, emoties en omgaan met elkaar.

Hans woont met zijn moeder, de koe, en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar maar hij hoeft niet meer te huilen. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. 

Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Het kan hem niets schelen, haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten. En ineens stroomt er weer bloed door zijn hart en krijgt Hans zijn gevoel weer terug.

Man met het stenen hart is een vertelvoorstelling over empathie, communicatie, emoties en omgang met elkaar. Een vertelling met poppen uitgevoerd in een miniatuur coulissendecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.


Credits

Regie en tekst: Henk de Reus 
Spel en muziek: Sijmen de Jong 
Vormgeving: Louise Caspers, Sinne Brink 
Foto: Louise Caspers 

Categorieën:
poppen
vertelling


Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan Bijlagen:
 man met het stenen hart.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
do 21.02.2019 10:00 - 10:50 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) Linda Vandenberghe 41 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 21.02.2019 13:30 - 14:20 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) Linda Vandenberghe 41 Inschrijvingen zijn afgesloten
vr 22.02.2019 10:00 - 10:50 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) Linda Vandenberghe volzet