Interactief concert ReMuA-ShAkE: Ludwig van Beethoven - 5de Symfonie (fragmenten)

Door: ReMuA en ShAkE

Podium + Workshop ReMuA en ShAkE stellen voor: interactieve concerten met Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denèver.

Deze concerten vinden plaats in de prachtige Studio 4 van Flagey. Het principe is als volgt: een concert van Brussels Philharmonic krijgt een live toelichting en de kinderen maken mee ‘muziek’ (ze zingen, klappen, stampen met de voeten, scanderen tekst). Deze interactieve concerten zijn een unieke kans voor scholen om een concert mee te maken met een symfonisch orkest!

Vóór het concert komt een muziekanimator van ReMuA/ShAkE op school om de kinderen de muziekstukken beter te leren begrijpen. Daarnaast worden ze ook  voorbereidt op het interactieve gedeelte: zingen, klappen in de handen en stampen met de voeten (body percussion), teksten scanderen en bewegingen uitvoeren (choreografie). Deze voorbereidende workshop bestaat uit twee uren die apart worden gegeven in de maand vóór het concert.

Na de workshop ontvangt u een video (of een link) om de interactieve gedeelten verder te kunnen bekijken en in te oefenen in de klas.

Het concertmoment is feestelijk en aangepast aan jonge oren. De kinderen zijn actief: het concert zit vol verrassingen (dans, theater) zodat ze geboeid voor klassieke muziek het concertgebouw verlaten! 

Ludwig van Beethoven - 5de Symfonie (fragmenten)

Pom pom pom pom... Doet het een belletje rinkelen? Weet je wie de componist van deze bekendste muziek is?  Beethoven. En wie heeft “de romantiek” uitgevonden? Dit is hem weer. Wie was de eerste onafhankelijke en vrije kunstenaar in de muziekgeschiedenis? Het is nog steeds Beethoven! Deze superheld van muziek, geboren te midden van revoluties, zal ons onderdompelen in de grote kunst van symfonische muziek. Dat zal vonken geven!


Credits

Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève

Categorieën:
concert
muziek


Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 8.00 per leerling
Voor concert + workshop

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
wo 28.11.2018 10:00 - 11:00 Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel) Koen Baele volzet