Interactief concert ReMuA-ShAkE: César Franck - Les Djinns, Paul Dukas - De Tovenaarsleerling

Door: ReMuA en ShAkE

Podium + Workshop ReMuA en ShAkE stellen voor: interactieve concerten met Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denèver.

Deze concerten vinden plaats in de prachtige Studio 4 van Flagey. Het principe is als volgt: een concert van Brussels Philharmonic krijgt een live toelichting en de kinderen maken mee ‘muziek’ (ze zingen, klappen, stampen met de voeten, scanderen tekst). Deze interactieve concerten zijn een unieke kans voor scholen om een concert mee te maken met een symfonisch orkest!

Vóór het concert komt een muziekanimator van ReMuA/ShAkE op school om de kinderen de muziekstukken beter te leren begrijpen. Daarnaast worden ze ook  voorbereidt op het interactieve gedeelte: zingen, klappen in de handen en stampen met de voeten (body percussion), teksten scanderen en bewegingen uitvoeren (choreografie). Deze voorbereidende workshop bestaat uit twee uren die apart worden gegeven in de maand vóór het concert.

Na de workshop ontvangt u een video (of een link) om de interactieve gedeelten verder te kunnen bekijken en in te oefenen in de klas.

Het concertmoment is feestelijk en aangepast aan jonge oren. De kinderen zijn actief: het concert zit vol verrassingen (dans, theater) zodat ze geboeid voor klassieke muziek het concertgebouw verlaten! 

César Franck - Les Djinns, Paul Dukas - De tovenaarsleerling

Volg het stokje van meester-goochelaar Stéphane Denève en leer de kneepjes om naar een eerste concert te luisteren. Maak je geen zorgen, één van de beginnende goochelaars van ReMuA/ShAkE leert je de juiste magische formules en legt uit hoe je je toverstaf vasthoudt. Op D-Day, kostuums en hoeden zijn welkom!!! Aan de vooravond van Sinterklaas wordt Halloween sfeer maximaal! 


Credits

Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève

Categorieën:
concert
muziek


Doelgroep(en):
3KK Kleuter - 3de kleuterklas
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar


Prijs:  € 8.00 per leerling
Voor concert + workshop

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
wo 05.12.2018 10:00 - 11:00 Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel) Koen Baele 65 Inschrijvingen zijn afgesloten