Explo Expo - De toren van Babel | Workshop GC

Door: KMSK

Rondleiding + Workshop Ontdek de Brusselse musea. EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waar leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel. De twee sessies worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel gaan in het 2019 voluit voor Pieter Bruegel de Oude. Hij is immers 450 jaar overleden en dat wordt gevierd. Wat schilderde hij zoal, waarom is hij zo beroemd en wat weten wij allemaal over hem en zijn tijd?

In het gemeenschapscentrum wordt ons bezoek aan het museum voorbereid. Afbeeldingen helpen ons om een eerste beeld te vormen van het museum in het algemeen. Vooraleer we de echte schilderijen van meester Bruegel van dichtbij bekijken, gaan we zelf aan de slag met enkele van zijn beroemde werken. De toren van Babel, De val van de opstandige engelenDe volkstelling te Bethlehem en Winterlandschap met schaatsers en vogelknip staan centraal. We kiezen een stukje uit één van deze schilderijen en maken zelf onze toren van Babel.


Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop in Everna. Bekijk deze eerst, alvorens te reserveren. De volgende combinaties gelden:

1) GC Kontakt: ma 18 juni - 13u30 -> KMSK: do 21 juni - 10u30
2) GC Kontakt:   di 25 juni - 13u30 -> KMSK: vr 28 juni - 10u30

De workshop in het gemeenschapscentrum duurt 120'
De rondleiding in het museum duurt 90'

Deze workshop kan enkel geboekt worden in combinatie met het museumbezoek Explo Expo: De toren van Babel | Museumbezoek 

Categorieën:
kunsteducatie


Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 5.00 per leerling
Prijs: 10 euro (bezoek expo + omkaderende workshop)

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
di 18.06.2019 13:30 - 15:30 Kontakt (Orbanlaan 54, 1150 Sint-Pieters-Woluwe) Wassime Belguenani 25 Inschrijvingen zijn afgesloten