BIG BANG: roundABOUT

Door Zonzo Compagnie BOZAR

Muziek BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en kunst voor jonge oren. Dit jaar nog geen muzikaal parcours (COVID), maar wel één sterke muzikale performance in de prachtige zalen van BOZAR.

Welkom in roundABOUT. De nieuwe mini-arena van Zonzo Compagnie opent voor het eerst haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

Japans slagwerkster Tsubasa Hori zet voet in deze magische arena. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Tsubasa's vertrekpunt is de Bon dance: een kleurrijk, feestelijk ritueel ter ere van het geestenrijk, het rijk van de voorouders dat in Japan uitgebreid gevierd wordt. Met videoprojecties van Sarah Yu Zeebroek en Willem Mertens roept ze een wonderlijke wereld op, een roundabout van veranderingen en metamorfoses. De Duitse regisseuse Vera Tussing neemt de dramaturgie van het stuk op zich en assisteert Tsubasa bij de choreografie.

Credits

TSUBASA HORI concept, muziek & muzikale uitvoering VERA TUSSING dramaturgie & choreografie SARAH YU ZEEBROEK visueel design WILLEM MERTENS video-animatie JO THIELEMANS sound design WOUTER VAN LOOY scenografie ARTHUR DE VUYST techniek JOHANNA TRUDZINSKI kostuumontwerp LISA GAMBEY assistent kostuumontwerp 

Een productie van Zonzo Compagnie en ChampdAction in coproductie met Handelsbeurs, KAAP en DE SINGEL. Met de steun van Vlaanderen en met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

40 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 08-11-2021 11:00 BOZAR 60 Reservaties zijn al afgesloten
ma. 08-11-2021 14:00 BOZAR volzet