Explo Expo: Ken je (hoofd)stad!

Door CIVA

© Thomas Ost, CIVA, Brussels

Tentoonstelling EXPLO EXPO! Ontdek de Brusselse musea. EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waar leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

IN HET MUSEUM:

Een gids neemt ons mee op een interactieve ludieke verkenningstocht in CIVA. Via allerlei opdrachtjes, spelletjes en creatieve momenten leren we een stad lezen en worden we voorbereid op de workshop in het gemeenschapscentrum. De woorden architectuur, architect en stedenbouw krijgen hun volle betekenis en hebben vervolgens geen geheimen meer voor ons.


CIVA is een museum, een archiefcentrum, een bibliotheek en een ontmoetingsplek voor liefhebbers van architectuur, landschapsarchitectuur, stadsecosystemen en geschiedenis in Brussel. Het hele jaar door kan je er terecht voor tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, debatten, rondleidingen, book launches en kinderactiviteiten. De activiteiten vind je in Elsene, vlakbij het Flageyplein en in Brussel-centrum, in KANAL – Centre Pompidou.

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden. 
Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop (link invoeren naar de bijhorende pagina deel 2) in het GC. Bekijk deze eerst, alvorens te reserveren. 

De volgende combinaties gelden: 

 
Max aantal deelnemers = klas (20 leerlingen)

Doelgroep(en):

2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
€10/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een min. €150 voor klassen ≤ 15 ll en €200 euro voor klassen > 15ll

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Een reservatie voor deze activiteit, leidt automatisch tot een reservatie voor Explo Expo: Ken je (hoofd)stad! - workshop
Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Explo Expo: Ken je (hoofd)stad! - workshop Reserveer
do. 21-10-2021 10:00 CIVA volzet do. 28-10-2021 om 10:00 / GC Kontakt
do. 25-11-2021 10:00 CIVA volzet do. 02-12-2021 om 10:00 / GC Kontakt