Explo Expo: Een hand in het gips! De afgietselwerkplaats - workshop

Door Museum Kunst & Geschiedenis

© KMKG-MRAH

Kunsteducatie EXPLO EXPO! Ontdek de Brusselse musea. EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

Je kent het Museum Kunst & Geschiedenis misschien wel als een plek waar kunstvoorwerpen bewaard en onderzocht worden, maar het is ook een plek voor levende geschiedenis - voor doen en maken! Ontdek een minder bekend stuk van het museum: de afgietselwerkplaats, waar al meer dan 100 jaar kunstwerken van over de hele wereld in gips gekopieerd worden: een kunstbib in 3D. 

 

IN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM:

Mengen, gieten, nee wacht – eerst wegen, dan gieten, nee… Hoe was het ook alweer? Een docent van het museumatelier frist je geheugen op. Vervolgens opstropen die mouwen! Zet met je klas de eeuwenoude traditie van het plaastergieten verder door elk een uniek kustwerk te maken.

De werkmethode voor de workshop wordt aangepast per leeftijdsgroep. Bij het 1ste-2de-3de leerjaar ligt de nadruk op het tactiele en lichamelijke. De kinderen maken een afdruk van hun hand (of voet?) en proberen zelf een aantal poses terwijl de plaaster droogt. Het 4de-5de-6de leerjaar gaat een stapje verder en duikt in de plantenwereld. Terwijl de plaaster droogt, doen we een aantal schetsoefeningen in navolging van de renaissancekunstenaars.

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop. Binnenkort zal je onderaan bij het reservatieformulier de mogelijke combinaties meteen kunnen bekijken en in 1 klik inschrijven voor het hele pakket.

 
Max aantal deelnemers = Klas (25 leerlingen)

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
Prijs: €10/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €150 voor klassen ≤ 15 ll, en €200 euro voor klassen > 15ll

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Je kan niet rechtstreeks voor deze activiteit reserveren, dit gebeurt automatisch via een reservatie bij Explo Expo: Een hand in het gips! De afgietselwerkplaats
Datum Uur Locatie Reserveer
do. 17-03-2022 10:00 GC Elzenhof Reserveer via gekoppelde activiteit
di. 22-03-2022 10:00 GC Elzenhof Reserveer via gekoppelde activiteit
do. 24-03-2022 10:00 GC Elzenhof Reserveer via gekoppelde activiteit
di. 29-03-2022 10:00 GC Op-Weule Reserveer via gekoppelde activiteit
do. 31-03-2022 10:00 GC Op-Weule Reserveer via gekoppelde activiteit
do. 03-02-2022 10:00 GC Kontakt Reserveer via gekoppelde activiteit