Dikke vrienden

Door: MOOOV

Film Een heel bijzondere nieuwe vriend...

Een reeks korte verhalen met veel bijzondere vrienden. Zo heb je dikke vrienden om avonturen mee te beleven, of vrienden om je te helpen als je in de knoei zit. Ook wel vrienden om eens flink boos op te zijn? En dan… bots je zomaar onverwachts op een heel bijzondere, nieuwe vriend.

Zo heb je het verhaal van een klein meisje dat in haar tuin op zoek is naar een vriendje om mee te spelen. Het lijkt haar maar niet te lukken hem te vinden, tot ze een erg buitengewone vriend maakt.

Of was jij ook al eens jouw knuffel kwijt? Popje is namelijk verdwenen. Gelukkig is de postbode er om te helpen.

In weer een ander verhaaltje redt een jongen op een warme zomermiddag een visje. De twee trekken samen op avontuur en maken onderweg nog meer vriendjes.

En dan is er nog het kleine mannetje dat leeft in een doos, midden op de stoep. Op een dag wordt zijn huisje zomaar omver gestampt. Wie doet nu zoiets?

In deze korte filmpjes, die stuk voor stuk hartverwarmend zijn, maken dikke vrienden van over de hele wereld duidelijk het mooie weer. Niks fijner om naar te kijken, vooral als je dat gezellig samen met je vrienden kan doen.


Thema's: anders zijn, identiteit (ik en de wereld), natuur en milieu, sprookjes en fantasie, vriendschap en liefde, weerbaarheid


Credits

Regie: diverse regisseurs | Bulgarije - Frankrijk - Georgië - Mexico - Rusland - Taiwan | 2017

Categorieën:
animatiefilm


Doelgroep(en):
1KK Kleuter - 1ste kleuterklas
2KK Kleuter - 2de kleuterklas


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 dikke vrienden lesmap.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 01.10.2019 10:00 - 10:40 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) 36 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 01.10.2019 13:30 - 14:10 Op-Weule (Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe) 80 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 13.02.2020 09:45 - 10:25 Kinograph (Kroonlaan 227, 1050 Elsene) 13 Inschrijvingen zijn afgesloten