Documentaire

Door: JEF

Workshop Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm? Hoe worden documentaires gemaakt? 

Word een expert in documentaires! Samen bekijken we één van de docu’s uit de Ket & Doc reeks met gloednieuwe Vlaamse kinderdocumentaires. Je ontdekt de typische stijlkenmerken van een documentaire en bestudeert het maakproces. Vervolgens experimenteer je met de iPads. Wat voor documentairemaker ben jij? Ga je al interviewend of observerend aan de slag? Je experimenteert met bepaalde technieken en verfilmt een korte scène. Zo ontdek je de kneepjes van het vak.


  • Indien de planning het toelaat, begeleidt Daphne de workshop. Daphne van den Blink is documentairemaakster. Vanuit haar achtergrond in sociaal(-artistiek) werk brengt ze persoonlijke verhalen in beeld. In het traject Ket & Doc (een initiatief van het VAF, JEF en Ketnet) volgde ze workshops over kinderdocumentaire en maakte ze Papamagneet, een documentaire over gemis, vriendschap en een ode aan lekker buiten spelen.
  • Omwille van de lange duurtijd van de workshop start de namiddagworkshop om12u30. Indien gewenst, dan kunnen de kinderen hun lunchpakket en drankje meebrengen en - voorafgaand aan de workshop - ter plaatse eten in het gemeenschapscentrum.


Categorieën:
film
kunsteducatie


Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  150 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling
Minimumprijs per klas: € 90,-

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Inschrijvingen zijn afgesloten
vr 12.03.2021 09:15 - 11:45 In de klas volzet
vr 12.03.2021 12:40 - 15:10 In de klas 10 Inschrijvingen zijn afgesloten