Vuurtoren (N22 podium derde graad)

Door: Laika & Hetpaleis
© Diego Franssens

Podium De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3de graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven.

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen. Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken.

Maar wie loodst hen doorheen het woelig water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar.

Vuur/toren wordt net als Über-ich (2014) en De Passant (2017) een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren. De zee.

 

Datum: 4/2/2021 - 13u30

Duurtijd: 60 min.

Locatie: Zinnema, Veeweidestraat 24 – 26, 1070 Anderlecht

 Opgelet! Inschrijven voor deze activiteit gebeurt niet via schoolpodiumoost.be, maar via N22. In het reservatievak onderaan deze pagina word je automatisch doorgestuurd naar het aanmeldingsformulier van N22.


N22 podium derde graad: niet minder dan 6 titels op 5 locaties verspreid over Brussel!
Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen. Klik hier om de andere titels te bekijken.


Credits

Een voorstelling van Laika & Hetpaleis; Concept en regie: Michai Geyzen; Spel: Ephraïm Cielen, Youngwon Song, Boris Van Severen, Robbert Vervloet; Muziek: Ephraïm Cielen; Choreografie: Youngwon Song; Scenografie: Peter De Bie; Dramaturgie: Mieke Versyp; Kostuums: Vick Verachtert; Lichtontwerp: Thomas Stevens

Categorieën:
theater


Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie
do 04.02.2021 13:30 - 14:30 Zinnema (Veeweidestraat 24/26,, 1070 Anderlecht)
Afwijkende reservatieprocedure
Inschrijvingen zijn afgesloten