Interactief concert ReMuA-ShAkE: Gustav Holst – The Planets

Door: ReMuA en ShAkE

Podium + Workshop ReMuA en ShAkE stellen voor: interactieve concerten met Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denèver.

Deze concerten vinden plaats in de prachtige Studio 4 van Flagey. Het principe is als volgt: een concert van Brussels Philharmonic krijgt een live toelichting en de kinderen maken mee ‘muziek’ (ze zingen, klappen, stampen met de voeten, scanderen tekst). Deze interactieve concerten zijn een unieke kans voor scholen om een concert mee te maken met een symfonisch orkest!

Vóór het concert komt een muziekanimator van ReMuA/ShAkE op school om de kinderen de muziekstukken beter te leren begrijpen. Daarnaast worden ze ook  voorbereidt op het interactieve gedeelte: zingen, klappen in de handen en stampen met de voeten (body percussion), teksten scanderen en bewegingen uitvoeren (choreografie). Deze voorbereidende workshop bestaat uit twee uren die apart worden gegeven in de maand vóór het concert.

Na de workshop ontvangt u een video (of een link) om de interactieve gedeelten verder te kunnen bekijken en in te oefenen in de klas.

Het concertmoment is feestelijk en aangepast aan jonge oren. De kinderen zijn actief: het concert zit vol verrassingen (dans, theater) zodat ze geboeid voor klassieke muziek het concertgebouw verlaten! 

Gustav Holst - The Planets

Aankondiging voor jonge astronauten: om dit concert te kunnen bijwonen, moet je de naam van de planeten herzien, de krachten die hen besturen leren kennen en hun bijhorende muziek ontdekken. We zullen ook recente planeten verkennen, zoals Ceres, Pluto, Makémaké, Haumea en Éris. Houd je van gewichtloosheid? Hou je vast!


Credits

Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève

Categorieën:
concert
muziek


Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 8.00 per leerling
Voor concert + workshop

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Organisator Vrije plaatsen
wo 27.03.2019 10:30 - 11:20 Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel) GC Elzenhof 52 Inschrijvingen zijn afgesloten