Explo Expo: Op art deco ontdekking bij Baron Empain!

Door Villa Empain (Boghossianstichting) & CIVA

© Villa Empain

Tentoonstelling EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

Midden op de vroegere Natiënlaan ligt één van dé Brusselse art-decoparels, de Villa Empain. De villa is gebouwd in het begin van de jaren 1930 op vraag van Baron Empain en kent een rijke geschiedenis. Het is een plek vol verhalen over getalenteerde ambachtslui en bijzondere bewoners. Kom en ontdek het samen met jouw klas! 

 

In het museum: 

Je klas verkent samen met een gids de art-decostijl met zijn waaier aan  materialen, texturen, vormen, motieven en kleuren. 

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

 

TIP: Villa Empain ligt aan de rand van het Ter Kamerenbos, een prachtig stukje natuur midden in de stad. Een extra fijne uitstap met de klas! 

  
Max aantal deelnemers = 40

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15lln. Deze activiteit wordt aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Een reservatie voor deze activiteit, leidt automatisch tot een reservatie voor Explo Expo: Op art deco ontdekking bij Baron Empain! Workshop

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Explo Expo: Op art deco ontdekking bij Baron Empain! Workshop Reserveer
ma. 13-11-2023 10:00 - 12:00 Villa Empain volzet ma. 20-11-2023 om 10:00 / GC Elzenhof
ma. 27-11-2023 10:00 - 12:00 Villa Empain 25 ma. 04-12-2023 om 10:00 / GC Elzenhof Reservaties zijn al afgesloten
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Wachtlijst / GC Elzenhof Reservaties zijn al afgesloten