Wezen

Door fABULEUS Action Zoo Humain / Maxime Waladi

© Clara Hermans

Theater
De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven.

In Wezen belandt een meisje per ongeluk in een niemandsland aan de achterkant van het theater. Tussen de oude decors zwerven figuren rond van wie jij nog nooit gehoord hebt, omdat ze geen rol spelen in onze verhalen: helden die van hun voetstuk zijn gevallen, onzichtbare toneelknechten, personages die vaak worden vergeten of weggestopt. Het startpunt van een avontuurlijke zoektocht met Alice in Wonderland-allures.

Maxime Waladi begon zijn traject als speler in de jongerenproducties Sueños (2009) en Kasimir & Karoline (2010) van fABULEUS. Nu werkt hij onder de vleugels van Inter:Action, het nieuwe-makerstraject van Action Zoo Humain, waar hij de solo Le Chicon maakte. Bij Action Zoo Humain speelde hij ook in Testament van een journalist. In Wezen deelt Maxime het podium met een achtjarig meisje.

N22 podium derde graad: 4 titels op 4 locaties verspreid over Brussel: Bambiraptor (De Kriekelaar Schaarbeek), De binnenkamer van Binta (Huis van Culturen Molenbeek), Het diner (W:Hall Sint-Pieters-Woluwe) en Wezen (Zinnema Anderlecht). Zowel magisch bewegingstheater, figurentheater als teksttheater en alles er tussenin.


Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen. 

 

Bereid de voorstelling voor met je klas met Voor de show: selecteer bij cultuurcentrum waar je naartoe gaat de website van het GC (schoolpodiumnoord, schoolpodiumnoordwest, schoolpodiumoost, schoolpodiumrinck, schoolpodiumzuid) waar je normaal participeert om het spel te spelen. 

Credits

Concept & tekst Maxime Waladi, Anouk Friedli, Renée Goethijn en Raphaël Vandeweyer - Spel Maxime Waladi en afwisselend Lina Ciriaco Lima / Fran Hendrickx / Oona Platteeuw / Emma Kibet - Regie Renée Goethijn - Dramaturgie Raphaël Vandeweyer - Coaching Peter Anthonissen, Zouzou Ben Chikha en Chokri Ben Chikha - Licht & decor Sven Roofthooft - Kostuums Joke Van de Casteele - Muziekmontage Wouter Konings - Cocreatie fABULEUS en Action Zoo Humain (Inter:Action) - Coproductie Perpodium 
Met de steun van de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid 
Met dank aan Ellis Meeusen, Laura Neyskens en Jan De Coster.

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Taalniveau:

Duur:

65 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
Voorstellingen 3de graad worden aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

aanmelden om te kunnen downloaden

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 14-11-2023 10:30 - 11:35 Zinnema volzet
di. 14-11-2023 13:30 - 14:35 Zinnema 42 Reservaties zijn al afgesloten
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten