Praktische informatie

Inschrijven: enkel via deze website

Alle inschrijvingen verlopen via deze website. Bij inschrijving geeft u aan wanneer (voor- of namiddag), met welke klassen en voor hoeveel kinderen u de activiteit wenst te reserveren.

Inschrijven is mogelijk van vrijdag 19 juni (vanaf 12:00u) tot en met 10 september 2020. 
Hou er rekening mee dat sommige plaatsen beperkt zijn, dus aarzel niet te lang om in te schrijven.

Indien een activiteit waarvoor u wou intekenen volzet is, laat het zeker weten via info@schoolpodiumoost.be. Indien het mogelijk is, lassen we graag een extra voorstelling of workshop in.

De inschrijvingen op de website gelden als definitief! Na de inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging. U kan uw inschrijvingen ook steeds raadplegen in de rubriek "mijn inschrijvingen". Eind september ontvangt u een overzicht van uw reservaties dat u ons gehandtekend terugbezorgd.

Bijzondere maatregelen

Zoals reeds aangekondigd houden we er rekening mee dat in de loop van de zomer de veiligheidsvoorschriften kunnen veranderen. Maak nu alvast je keuze, reservaties kunnen aangepast worden tot 10 september.

We vermoeden dat volgend schooljaar de klasbubbels zullen uitgebreid worden naar schoolbubbels. Daarom raden we je aan om je keuzes voor theater, film en muziek zoveel mogelijk af te stemmen met deze van de parallelcollega’s of collega’s van dezelfde graad en voor dezelfde activiteiten te kiezen.   

Indien er volgend schooljaar strenge veiligheidsvoorschriften zijn en activiteiten niet kunnen doorgaan, willen we graag samen naar creatieve oplossingen zoeken om cultuur dichter bij de kinderen te brengen.

Betaling

De deelnamekost staat per activiteit op deze website vermeld en is meestal per leerling.
Let wel: bij de musea-projecten (Explo Expo) en de concertprogrammatie in Bozar of Flagey wordt gefactureerd op basis van het aantal inschrijvingen.

Elke school ontvangt na de activiteit een factuur op basis van het aantal aanwezige leerlingen (begeleiders betalen niets). U hoeft dus niet vooraf te storten of geld mee te brengen naar de voorstelling.

Indien het aantal afwezigen op een activiteit meer dan 10% van de reservatie bedraagt, zal 90% van de reservatie aangerekend worden.

Subsidie

‘Klas in Actie’ is het nieuwe subsidiereglement van VGC-Onderwijs voor educatieve initiatieven op school. Scholen die samen met externe partners activiteiten organiseren voor hun leerlingen, kunnen daarvoor een subsidie aanvragen. De activiteiten moeten wel passen binnen een aantal vastgelegde thema’s.

Klas in Actie vervangt het huidige reglement ‘Educatieve initiatieven’. Vanaf 15 augustus kunnen scholen hun Klas in Actie-aanvraag indienen.

Info en richtlijnen: https://www.onderwijsinbrussel.be/nieuws/%E2%80%98klas-actie%E2%80%99-brengt-extra-activiteiten-naar-de-klas

Annulatie

Bij annulering wordt het volledige bedrag gefactureerd. De bevestigingsbrief die eind september/begin oktober naar de scholen wordt verstuurd, geldt als contract 

In geval van een overmacht ten gevolge van een beslissing van de federale overheid (zoals een verbod door de federale veiligheidsraad)  wordt in overleg naar een mogelijk alternatief gezocht. Indien dit niet lukt, worden geen annulatiekosten aangerekend. Contacteer het GC en vermeld bij annulatie de reden van overmacht.  

Scholen die niet komen opdagen, betalen de volledige som.  

Scholen die laattijdig komen opdagen bij een activiteit en hierdoor niet meer kunnen deelnemen, dienen eveneens de volledige som te betalen.

Indien een school toch wenst te annuleren, zal er eerst samen naar een oplossing gezocht worden. Indien deze niet gevonden wordt, zal de activiteit toch aangerekend worden. Hoe sneller we op de hoogte zijn, hoe meer kans dat er een oplossing wordt gevonden.  

Programmawijziging?

Programmawijzigingen zijn soms onvermijdelijk. Wanneer er te weinig of, teveel inschrijvingen zijn, worden voorstellingen afgelast of bijgeboekt. U wordt van elke voorgestelde wijziging tijdig verwittigd.

Vervoer

Indien u niet vertrouwd bent met het openbaar vervoer, bezorgen wij u graag een trajectbeschrijving over hoe u met uw klas het snelst/gemakkelijkst ter plaatse geraakt.

Leerlingen tot 12 jaar reizen gratis als ze een MOBIB pasje hebben. Dit J-abonnement is geldig op het MIVB-net (behalve op het vak NATO-Brussels Airport van lijnen 12 en 21) en voor -12 jarigen die gedomicilieerd zijn in het Hoofdstedelijk Gewest op het net van De Lijn. Lees meer op www.mivb.be.

Voor kleuters geldt het principe 'maximum 4 kinderen gratis per betalende volwassene'.

Communicatie

Om goed en rechtstreeks over het aanbod te kunnen communiceren bezorgt de school de mailadressen van alle betrokken leerkrachten. Voor een aantal extramuros-activiteiten wordt ook hun gsm-nummer gevraagd.

Ongeveer twee weken voor de activiteiten wordt door het gemeenschapscentrum een herinneringsmail met de praktische afspraken gestuurd, samen met het pedagogisch omkaderend materiaal, indien beschikbaar.

Feedback over het aanbod, zowel positief als negatief, is steeds welkom. De evaluatieformulieren zijn hiervoor een handig instrument.

De dag zelf

Kom op tijd. Als u vertraging heeft oplopen bij uw verplaatsing, gelieve ons dan telefonisch op de hoogte te brengen. Eenmaal een voorstelling van start gegaan is, kunnen wij geen klassen meer toelaten in de zaal.

De vermelde duur van de voorstelling is altijd indicatief. Voor uw verplaatsingen: hou er voor de veiligheid, voor uw comfort en dat van de leerlingen rekening mee dat de voorstelling een beetje langer/korter kan duren dan voorzien.

Gsm’s en (foto)camera’s zijn niet toegelaten tijdens de voorstelling. 

Aan de leerkrachten vragen we dat ze betrokken zijn bij de voorstelling of workshop.