Winterconcert: De notenkraker

Door Belgian National Orchestra

© Grégoire Pont

Muziek
Hartverwarmende wintervoorstelling!

Elk jaar organiseren Bozar en het Belgian National Orchestra net voor de kerstvakantie een hartverwarmende schoolvoorstelling. Dit jaar staat Tsjaikovski’s beroemde ballet De notenkraker op het programma. Gedirigeerd door Ryan McAdams en met live tekeningen van de Franse illustrator en animator Grégoire Pont!  

 

Het kerstfeest van de familie Stahlbaum dreigt één grote teleurstelling te worden voor de kleine Clara, want een oude notenkrakerspop is het enige cadeautje dat ze krijgt. Wanneer echter de klok middernacht slaat, komt de notenkrakerspop tot leven. Het blijkt een betoverende prins te zijn! Hij neemt Clara mee op een fantastische reis in snoepgoedland, waar de suikerboonfee woont en lekkernijen vanuit heel de wereld feest vieren: chocolade uit Spanje, koffie uit Arabië, thee uit China en zuurstokken uit Rusland.  

 

Het Belgian National Orchestra speelt Tsjaikovski’s prachtige muziek terwijl acteur Lucas Tavernier het verhaal vertelt en Grégoire Pont live illustreert. De prachtige tekeningen en frivole animaties van deze Franse kunstenaar deden reeds heel wat kinderharten sneller slaan, onder andere in de Parijse Philharmonie, in de Alte Oper Frankfurt, in de London Royal Festival Hall en in Tokyo’s Suntory Hall.   

Credits

Belgian National Orchestra i.s.m. BOZAR.

Vertelling: Lucas Tavernier

Dirigent: Ryan McAdams 

Live illustraties: Grégoire Pont

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Één leerkracht gratis per 15 leerlingen. Concerten in BOZAR worden aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

aanmelden om te kunnen downloaden

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 21-12-2023 11:00 - 11:50 BOZAR volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten