Explo Expo: Dit is geen museum... maar het huis van René Magritte!

Door René Magritte Huis-Museum

© René Magritte Huis-Museum

Tentoonstelling
EXPLO EXPO! Ontdek de Brusselse musea.
EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

Het Magrittehuis in Jette is de woning en het atelier van René Magritte. Hij woonde en werkte hier ongeveer 24 jaar. Het is de plek waar hij experimenteerde, maar ook een deel van zijn indrukwekkende surrealistische oeuvre realiseerde.

Welkom bij René Magritte in de Esseghemstraat in Jette! 

 

IN HET MUSEUM:

De leerlingen ontdekken het atelier van René Magritte en de inspiratie die hij haalde uit de voorwerpen rondom hem: bolhoed, vogel en appel, maar ook zijn ramen, zijn trap... en zelfs zijn kachel! 
Samen met de begeleider benoemen de leerlingen de raadselachtige composities van René Magritte. De verbeelding wordt gestimuleerd, maar de leerlingen geven ook uiting aan hun emoties bij het werk. Want dit is ook belangrijk in het werk van René Magritte, luisteren naar onze innerlijke wereld. We zien hoe deze werkelijkheid getransformeerd wordt op een surrealistische manier.

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 24 (26 incl. begeleiders)

Credits

René Magritte Huis-Museum

Amadeo Kollectif

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15ll

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Je kan niet rechtstreeks voor deze activiteit reserveren, dit gebeurt automatisch via een reservatie bij Explo Expo: Dit is geen huis... maar de workshop van René Magritte

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 12-01-2023 10:30 - 11:45 René Magritte Huis-Museum 3 Reserveer via gekoppelde activiteit
wo. 17-05-2023 10:30 - 11:45 René Magritte Huis-Museum volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveer via gekoppelde activiteit