Explo Expo: Charlier Express

Door Charlier Museum en Amadeo Kollectif https://amadeokollectif.be/nl/

© Charliermuseum

Tentoonstelling
EXPLO EXPO! Ontdek de Brusselse musea.
EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

Het Charliermuseum in Sint-Joost-ten-Node was de woning van de Brusselse mecenas en kunstliefhebber Henri Van Cutsem. Het prachtige herenhuis, verbouwd in 1890 door Victor Horta, gevuld met vele kunstschatten is een verborgen parel voor velen. Een ware ontdekkingstocht dus.   

 

IN HET MUSEUM:

Aan de hand van de diverse collectie meubels, zilverwerk, kunstwerken, waaronder Chinese kunst en enkele beeldhouwwerken van Guillaume Charlier reizen de leerlingen terug in de tijd, meer bepaald naar de periode 1880-1930.   

Aanraken mag jammer genoeg niet, maar kijken des te meer! Via gerichte opdrachten leren ze de objecten en kunstwerken bekijken vanuit onverwachte gezichtspunten. Misschien ontdekken ze wel bijzondere details door zelf te gaan tekenen of zetten ze een schilderij om in klank en woorden?  

De leerlingen vertellen aan elkaar wat ze zien en wat ze erbij voelen, wat ze mooi, raar of grappig vinden. Zo ontdekken ze wat een collectie is, hoe die een museum wordt.

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 25

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar

Duur:

100 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15ll

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Een reservatie voor deze activiteit, leidt automatisch tot een reservatie voor Explo Expo: Charlier Express

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Explo Expo: Charlier Express Reserveer
di. 25-10-2022 10:00 - 11:40 Charliermuseum 25 do. 27-10-2022 om 10:00 / GC De Maalbeek Reservaties zijn al afgesloten
di. 25-10-2022 13:00 - 14:40 Charliermuseum 25 do. 27-10-2022 om 13:00 / GC De Maalbeek Reservaties zijn al afgesloten
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! nog te bepalen / nog te bepalen Reservaties zijn al afgesloten