Explo Expo: Diane von Furstenberg. Woman before Fashion – Workshop

Door Mode & Kant Museum & Leila Boukhalfa

© Mode & Kant

Kunsteducatie EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

 Benieuwd naar wat mensen vroeger droegen? Het Brusselse Mode & Kant Museum heeft een collectie van meer dan 10.000 kledingstukken en accessoires! Het museum is gespecialiseerd in de geschiedenis van de mode vanaf de 16de eeuw tot nu. 

 

Momenteel loopt er een expo rond Diane von Furstenberg. 50 jaar geleden vond zij de wikkeljurk uit. Deze comfortabele en soepele jurk, bedrukt met prints, veroverde de wereld in geen tijd. 

 

 

In het gemeenschapscentrum:  

Wat zouden de beroemde wikkeljurken van Diane Von Furstenberg zijn zonder hun wilde prints? Jouw leerlingen ontwerpen in deze workshop hun eigen stoffenprint. Na het bekijken van een aantal typische patronen van Diane Von Furstenberg gaan we zelf aan de slag. Net als zij laten we ons inspireren door de planten- en dierenwereld en door kunst om tot een eigen patroon te komen. Dat zetten we vervolgens over op een sjabloon waarmee elk kind een pennenzak kan bedrukken. 

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 25

Credits

Mode & Kant Museum 

Leila Boukhalfa

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15lln. Deze activiteit wordt aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Je kan niet rechtstreeks voor deze activiteit reserveren, dit gebeurt automatisch via een reservatie bij Explo Expo: Diane von Furstenberg. Woman before Fashion

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
vr. 24-11-2023 10:00 - 11:30 GC Elzenhof volzet
vr. 01-12-2023 10:00 - 11:30 GC Elzenhof 25 Reserveer via gekoppelde activiteit
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveer via gekoppelde activiteit