Explo Expo: Inclusiviteit in de 16de eeuw

Door Erasmushuis & Amadeo Kollectif

Tentoonstelling EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

Wist je dat de grote denker Erasmus ook enkele maanden in Brussel verbleef? De 16de-eeuwse woning in Anderlecht is nu een museum: het Erasmushuis. Het interieur geeft een beeld van hoe rijke mensen in die tijd woonden. En natuurlijk is het museum gewijd aan Erasmus, met oude edities van zijn werk in de bibliotheek en heel wat afbeeldingen. Maar tonen die afbeeldingen het hele plaatje? 

 

In het museum:  

Op de meeste beelden uit de 16de eeuw zien we militairen, politici, geleerden, kunstenaars ... Met ‘Verborgen verhalen’ gaan we op zoek naar de mensen die in de geschiedschrijving meestal weinig aandacht krijgen: vrouwen, dienaren, mensen met een andere huidskleur ...  

Een begeleider van Amadeo Kollectif neemt je klas mee op sleeptouw. Eerst overlopen we de museumregels en natuurlijk wordt ook Erasmus en zijn werk besproken. Maar daarna verdiepen we ons in de mensen in zijn schaduw. We zoeken sporen van hen in de objecten van het museum, aan de hand van zoekopdrachten, inlevings- en improvisatietheater, beeldend werk en bewegingsopdrachten.

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 25 leerlingen

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

100 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15lln. Deze activiteit wordt aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Een reservatie voor deze activiteit, leidt automatisch tot een reservatie voor Explo Expo: Inclusiviteit in de 16de eeuw – workshop

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Explo Expo: Inclusiviteit in de 16de eeuw – workshop Reserveer
vr. 26-01-2024 10:00 - 11:40 Erasmushuis 25 di. 30-01-2024 om 10:00 / GC WaBo Reservaties zijn al afgesloten
vr. 02-02-2024 10:00 - 11:40 Erasmushuis 25 di. 06-02-2024 om 10:00 / GC WaBo Reservaties zijn al afgesloten