Een dino als huisdier?! - Maxi

Door Elisabeth Zeuwts

© Elisabeth Zeuwts

Workshop Verzin je eigen droomdino!

Na het voorlezen van het verhaal 'Ik heb een dino in mijn tuin', gaan de leerlingen zelf aan de slag met vilt, stof, schuurpapier, schapenwol, pluimen,… Niets is te gek om hun droomhuisdier vorm te geven!

Verschillende materialen vragen een andere aanpak. Maar met lijm, tape, foamblokjes en een rijgsteek wordt onze dino een stevig en prachtig geheel. Met splitpennen worden bewegende onderdelen gemaakt waardoor onze dino tot leven lijkt te komen.

De workshop wordt afgesloten met een kringgesprek: de kinderen stellen hun eigen dino voor. Als toegift mogen de kinderen ook nog echte dinotanden en fossielen aanraken.

Doelstellingen:

Taalvaardigheid luisteren & spreken; versterken en uitdiepen van de muzische vaardigheden; tactiele en psychomotorische vaardigheden verfijnen.

Credits

Elisabeth Zeuwts werkt al meer dan 20 jaar als gids, dit voornamelijk voor kleuters en lagereschoolkinderen. Eerst in combinatie met haar studies (archeologie en antropologie), later naast haar werk in de bibliotheek van Antwerpen en sinds 2019 als hoofdberoep. Dit o.a. in het Museum voor Kunst & Geschiedenis in Brussel, de Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek zonder Grenzen en het Vredescentrum van de stad Antwerpen.

Elisabeth was ook een tijdje vrijwilliger in de dinogalerij in het Museum voor Natuurwetenschappen en sinds Corona helpt ze mee in de zoo van Planckendael. De gemeenschapscentra van Brussel kent Elisabeth door de rondleidingen en workshops voor het scholenaanbod Explo Expo, en door de filmpresentaties voor JEF en Filem’on.

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
Minimumprijs per klas: € 90

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 13-05-2024 10:00 - 11:30 GC Kontakt 24 Reservaties zijn al afgesloten
ma. 13-05-2024 13:00 - 14:30 GC Kontakt volzet
ma. 03-06-2024 10:00 - 11:30 GC Kontakt volzet